onsdag 16. november 2011

Linosnitt

Vi har jobbet med linosnitt som er en grafisk trykketeknikk. Vi skulle ha med et portrettbilde av person vi likte og som betød noe for oss. Jeg valgte da et bilde av pappa! Det første vi gjorde var å redigere bildet i photoshop da brukte vi blandt annet Cutout effekten, slik at bilde kun bestod av kontrastene svart og hvit.

Det redigerte bildet så slik ut:
Etter vi var ferdig med å redigere bildet skrev vi det ut og over på et blåpapir. Det blåpapiret med bildet på la vi over en linoleumplate og tegnet med penn rundt alle linjene i bildet. Så skulle vi skrape ut alle de områdene med skjærejern som skulle være hvite i bildet.

Her er et bilde av linoleumplate og skjærejernet som vi skrapte ut den lyse områdene med (det er ikke min linoleumsplte som er på bildet, det er tatt fra nettet):

Da linoleumsplaten var ferdig skjært ut tok vi på trykksverte og trykte på kladdepapir ved hjelp av trykkpressa. Vi trykte på kladdepapir frem til vi hadde funnet ut hvor mye trykksverte vi skulle ha på osv. Da trykte vi på et finere papir som heter rispapir. Jeg trykte først i svart og så i rød farge.
Til slutt skulle vi lage passepartour (rammer) til bildene våre.

Her er resulatet, et svart og et rødt trykk med pasepartour rundt:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar